Naslovnica /  Dodatni sadržaji /  Vijesti (članci, knjige, itd.) /  Novo izdanje knjige: Markerima potpom...

Vijesti (članci, knjige, itd.)

Novo izdanje knjige: Markerima potpomognuta selekcija usjeva, stoke, šumskog materijala i riba

FAO Radna skupina za biotehnologiju nedavno je ponovno tiskala knjigu "Markerima potpomognuta selekcija: trenutni status i buduće perspektive kod usjeva, stoke, šumarstva i riba", izvorno objavljenu 2007. godine, koju su uredili E.P. Guimarães, J. Ruane, B.D. Scherf, A. Sonnino i J.D. Dargie.

Ova knjiga je organizirana u šest dijelova: Uvod u markerima potpomognutu selekciju (MAS) u poglavljima 1-2; Studije slučaja MAS-a kod usjeva u poglavljima 3-9; Studije slučaja MAS-a kod stoke u poglavljima 10-13; Studije slučaja MAS-a u šumarstvu u poglavljima 14-15, Studije slučaja MAS-a kod riba i školjaka u poglavljima 16-17. Posljednji dio posvećen je izboru pitanja koja su relevantna za primjenu MAS-a u zemljama u razvoju, kao što su nacionalni istraživački kapaciteti i međunarodo partnerstvo, ekonomske okolnosti, utjecaj na prava intelektualnog vlasništva, politika razmatranja (poglavlja 18-22).

Detaljnije informacije potražite na: http://www.fao.org/docrep/010/a1120e/a1120e00.htm ili se obratite direktno putem e-poruke na Charlotte.Lietaer@ffao.org.