Naslovnica /  Dodatni sadržaji /  Događanja /  Partnerstvo u poljoprivrednoj biotehn...

Događanja

Partnerstvo u poljoprivrednoj biotehnologiji

Od 14. studenog do 9. prosinca 2011., FAO-ov forum o biotehnologiji bio je domaćin konferencije "Jačanje partnerstva u poljoprivrednoj biotehnologiji u korist zainteresiranih strana i malih poljoprivrednika u zemljama u razvoju: rasprava sjever-jug, jug-jug, partnerstvo javnog i privatnog sektora i ostalo".

Cilj je bio omogućiti raspravu i razmjenu iskustava o partnerstvu u poljoprivrednoj biotehnologiji na korist malih poljoprivrednika u zemljama u razvoju. Konferencija je obuhvatila pitanja kao što su potencijalni problemi, ali i prednosti različitih vrsta partnerstava, iskustva i najbolje dosadašnje prakse, te relevantne smjernice koje bi mogle pomoći zemljama u razvoju ili njihovim nacionalnim istraživačkim organizacijama.

Konferencija je obuhvatila pitanja o biotehnologiji u području poljoprivrednih kultura, šumarstva, stočarstva, ribarstva/akvakulture i poljoprivredno-industrijskog sektora. Konferencija je bila moderirana i otvorena za javnost.

Detaljnije informacije potražite na stranici foruma: http://www.fao.org/biotech/biotech-forum/en/ ili putem e-poruke na: biotech-mod1@fao.org.